De stad Naxos op Sicilië ligt aan de voet van de Etna Uitzicht op de stad Savoca vanaf de kerk van Sint-Nicolaas Trappen die leiden naar de Kerk van de Heilige Drie-eenheid en naar het Convento Agostiniano (Augustijner klooster) in Forza d-Agro. De kerk van Sint Nicolaas in Savoca in het noordoosten van Sicilië.


Voorpagina
Over het Siciliaans
Alfabet
Handige woorden en zinnen
Taalcursussen
Voorbeeldteksten
Contact
Talennet
Links

Welkom! - Bon bini!

Papiamentu is de taal van de ABC-eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao. De taal is ontstaan uit een mengeling van Portugees, Spaans, Engels, Nederlands en Afrikaanse talen. De taal wordt ook wel Papiamento of Papiaments genoemd.

Op deze site kunt u de basis van het Papiamentu leren. Zo vindt u hier interessante achtergrondinformatie over de taal en over het alfabet.

Ook vindt u hier handige woorden en zinnen. Weet u bijvoorbeeld wat 'ser enamorá' betekent? En weet u welk beroep een 'limpiadó' uitoefent?

Wij hebben ook een overzicht van verschillende taalcursussen voor u gemaakt. Als u zich verder wilt verdiepen in het Papiamentu kunt u hier een geschikte cursus vinden. Geeft u zelf cursussen? Geef het dan aan ons door, dan nemen wij uw cursus in ons overzicht op.

Wilt u toch liever een andere taal leren? Neem dan eens een kijkje bij de andere websites van Talennet.


 

© Harmen Schoonekamp | Contact |

 

 
Advertenties

Met reclameopbrengsten wordt het onderhoud van de site betaald en sparen we voor nieuwe investeringen zoals geluidsbestanden.
Wilt u ook adverteren op deze site?